< hoorskatter.blogg.se -

Katter

 
 
 
 
Med huset fullt av katter som behöver hem, är det lätt att gripas av panik, när det ringer folk om fler katter som behöver komma in. Man vill ju så gärna hjälpa alla, men även vår förening är begränsad. För det mesta förstår de som ringer vår situation, men en och annan verkar tro, att deras katt är den enda i världen som behöver hjälp. Några få blir irriterade när vi inte kan hjälpa just deras katt, genast. Att hota med att avliva katten, är ett populärt argument, troligen för att vi ska få dåligt samvete, och ändå ta emot katten. Men var och en får ha samvete för sina egna handlingar.
Alla kattföreningar är överbelastade just nu. Det är otroliga mängder katter som tillkommer varje dag. Tyvärr tillkommer det inte lika många nya hem. Och nu kommer snart årets sommarkatter att dyka upp. Denna företeelse borde inte existera år 2012. Man tycker att folk skulle lära sig, men sommarkatten är lika vanlig nu, som för 20 år sedan.
Är en del människor ointagliga för information?!
De som föder upp och säljer dessa katter, bryr de sig i var deras små gryn hamnar? Eller är ungarna bara något oönskat skräp man måste bli av med, på vilka villkor som helst? Varför är folk så snåla, att de inte kan lägga pengar på en kastrering av sin katt? Folk som har hund, tvekar i regel inte inför en veterinärkostnad på en tusenlapp. Med få undantag.
Jag hoppas att folk snart lär sig. För katternas skull.
 
Fanny, en gång dumpad. Nu innerligt älskad av sonen.
 
Helen för FHHK
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0