< hoorskatter.blogg.se -

Lite av varje

Det händer något varje dag med katterna. Mycket av jobbet vi gör, syns inte utåt. Vanliga sysslor som att mata och rensa lådor, är ju självklart för alla kattägare, och föga spännande att läsa om.
Många av katterna vi får in, lider av olika åkommor. Snuva, öronskabb, dåliga magar, mask, och en och annan lus och loppa har de haft med sig. Därför hålls de i karantän ett tag efter intagning. Avmaskning, vid behov ohyremedel, och medicin. Ibland är de allför illa däran, och klarar sig inte. Varje katt som måste sätta livet till för människans slarv och obetänksamhet, är en tragedi, och den jobbigaste biten med katträddningen. Man blir lika ledsen varenda gång, och undrar vad man håller på med. Att först lära känna en individ, och sedan säga farväl till den vid gravens rand, är knappast något som sporrar en att fortsätta.
Som väl är finns det alltid någon klok människa att prata med, som rycker upp en igen, och lugnt påpekar hur många katter som faktiskt ändå överlever.
Och så är det. De flesta katter klarar sig, blir friska, och får ett lyckligt fortsatt liv. Snälla människor adopterar dem, och behandlar dem som de fantastiska varelser de är. Skämmer bort dem på det sätt de förtjänar, efter det lidande de fått utstå. Dessa katter är oftast mycket tacksamma, och när de blommar ut, är de den bästa vän man kan få.
 
Mario som, när han kom in, var rädd, och mycket aggressiv. Här tillsammans med Elinleticia, fotograf Freddie Högabo.
 
 
 
Helen FHHK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0