< hoorskatter.blogg.se -

Lördagsnöje

 
 
 
 
Igår, lördag, kastrerade vi lilla Mollan från Ringsjöstrand. En tam och snäll hona, som bott på en campingplats, oklart hur länge. Tyvärr har vi inga bilder på henne än. Ni får ta mig på mitt ord, att denna svart-vita lilla dam är en skönhet. Vilka katter är inte det, förresten?
Vi trodde att hon skulle vara dräktig, men till all lycka, var hon inte det.
 
Policyn i vår förening är, att inte föda upp några kattungar. Vi kastrerar alla honor vi får in, vare sig de är dräktiga, eller ej. Hade vi inte gjort detta, hade vi idag stått med ytterligare ett femtiotal ungar att ta hand om, och hitta hem till. Naturligtvis är det ett moraliskt dilemma, men dels gör vi det för honornas skull, många av de vi får in är i för dåligt skick för att föda, dels måste vi begränsa antalet katter. Det finns alldeles för många katter som behöver hem ändå.
 
Trots detta har vi många ungar inne för adoption, från 4 veckor, och upp till 4 månader. De flesta är ungar som fötts ute, en del är skygga, andra är tama, några har fötts inne i trygghet, men har hamnat hos oss av olika skäl.
 
En trött liten kille. Kommer från ett dödsbo med många katter, och är inte tam. Han är däremot hanterbar.
 
Hane, född ute av tam kattmamma, är nu tam, ca 10 veckor gammal.
 

Hane, bror till den grå, ovan.
 
Det här är några av de ungar som letar nya hem. Tyvärr verkar det födas fler kattungar för varje år. Om det inte är så, att de ungar som förr blev avlivade på ett eller annat sätt, numera hittar vägen till föreningarna. Jag hoppas på det sistnämnda, och att katt-situationen så småningom ska bli bättre.
Kanske blir vi i framtiden överflödiga? För hur som helst,visst hade det varit bra om lidandet bland Sveriges, och gärna även världens, djur kunde upphöra? Att hemlösa, plågade djur var något man kunde hänvisa till bakåt i historien, för nu förstår vi bättre!
 
Tja, jag hade tänkt skriva något positivare idag, eller i natt, som det tydligen har blivit, men det sket sig.
 
För FHHK
Helen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Elna

Vi tingar den gråa, du kan ringa mig.

Kram

2012-09-21 @ 00:01:06
URL: http://snudden.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0