< hoorskatter.blogg.se -

Matilda

 
 
 
 
Att öppna kylskåpet i det här huset, innebär att man måste betala en tullavgift till Matilda. Hon har bosatt sig på ett strategiskt ställe, ovanpå kylen. Vi måste alltid se till att ha skinka, köttbullar, eller något annat smakligt hemma, i lagom bitar för mutor. Får hon inte sin begärda avgift, trampar hon på äggen, som står längst upp i dörren. Hon har redan knäckt några stycken för oss...
Matilda kommer från Karlarp, där hon sökte upp, och bosatte sig på, ett äldre pars veranda. Hon är mycket charmig, intelligent (som de flesta katter), och otroligt tillgiven. För att inte tala om vacker!
 
 
Matilda
 
På schemat idag står avlämning av fälla nere vid Ringsjön. En kattkoloni på mellan 15 och 20 katter ska fångas in. 5 ungar är redan intagna av dessa, och kommer snart att söka nya hem. De är halvtama till skygga, ej hanterbara, än. De skulle bli ypperliga stallkatter hos någon som behöver råttfångare, då de är födda, och uppvuxna, för att sköta just denna syssla.
Med egen erfarenhet av just kastrerade, skygga stallkatter, vi har ett gäng på gården, kan jag bara ösa lovord över dessa. De sköter sitt jobb med glans, de är helt självständiga, när det kommer folk och bilar syns de inte, vilket innebär att ingen kan vara elak mot dem, de hoppar inte in i folks bilar, och försvinner på det viset. När jägarna är här, befinner sig inga katter inom skotthåll. Nu har vi snälla jägare här, som inte skjuter katter, men det känns ändå som en fördel.
Det enda dessa katter kräver, är fri tillgång till mat, kanske ibland ett litet samtal på lagom avstånd, någon vill ibland ha lite, men ytterst lite, kel. Ett torrt ställe med mjuka liggplatser att dra sig tillbaka till, vill de naturligtvis också ha. Och den gamle, Jansson, kräver ibland att få lite skinka.
Nå, nu har vi alltså ett stort gäng, som behöver just stall som hem. Någon?
 
En av ungarna. Denna är intagen. Ännu har vi inte kunnat kolla om det är en pojke eller flicka.
 
Ännu en av ungarna.
Bilder kommer efterhand på dessa fina katter.
 
Skrivet av Helen, en vanlig, allmän, söndag förmiddag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0