< hoorskatter.blogg.se -

Oönskade kattungar, igen...

Hur man kan åka iväg med 2-veckors kattungar, och vilja avliva dem, övergår mitt förstånd. Dessa ljuvliga varelser, som inte gjort någon något ont. Och en stackars kattmamma, som blir av med sina ungar, måste bli helt knäckt av det. Kattmammor som är så måna om sina små, och passar så noga på dem.
Det man får vara tacksam över, är att man åkt till veterinär, och inte bara dumpat småttingarna i skogen, eller i ett vägdike, eller på något av alla dessa "trevliga" ställen, kattungar brukar hittas på. Ägarna har åtminstone tagit det ansvaret för sina djur.
Sen får man också vara tacksam över att allt fler veterinärer inte bara avlivar friska djur. Många har fått upp ögonen för alla föreningar, som tar hand om, och omplacerar dessa små olycksfåglar i samhället.
I detta fallet Hässleholms Djursjukhus, som idag fick in 5 st 2-veckors kattungar, och ringde vår förening. En eloge till dem!
 
 
Anna, som bor nära djursjukhuset, körde dit och hämtade dem, och skjutsade dom till Höör. Tack Anna!
 
 
Och Medea, som redan är mamma till 5 st 6-veckorsungar, tog sig genast an de nya små.
De kommer även att få mjölkersättning.
 
En annan som också fick nytt hem idag, är en Wachtelhund, vars olyckliga ägare inte kunde ha honom kvar. Denna hane fick hem hos en äldre man, som talat om att skaffa sig en ny hund i minst ett år. Det känns otroligt skönt, att kunna hjälpa i sådana här situationer!
 
I allt, en lyckad dag!
 
För FHHK, Helen
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0