< hoorskatter.blogg.se -

Vad är det för fel på människan?

(Bild och text från vår facebooksida)
 
Stackars lilla Mimlan hade sprungit förtvivlat på riksväg 23 i Höör i över en vecka. Utkastat från en bil och med brutit bäcken hade hon förlorat förtroende för människor. Många gjorde en stor insats för att fånga Mimlan, till slut gick hon hungrig och utmattat i fällan. På kliniken gick hon tappert på sitt dåliga ben och blev bättre. Med tiden blev hon mera nyfiken på oss och gick att klappa när hon åt.

I natt dog Mimlan tyvärr av sviterna av sina skador. Hon blev knappt 1 år gammal. Vila i frid lilla Mimlan ♥

Människa, lär dig respekt för de små liven.
Kastrera din katt, istället för att kasta ut ungar och unga kattmammor
 

 
Man blir så arg... Allt känns så hopplöst och tårarna ger en riktigt brännande känsla längs kinden då tårarna inte enbart kommer utav sorg av att se denna bilden och läsa historian, utan även pga att man är förtvivlad, besviken, uppgiven och framför allt riktigt j***a arg! Vad är det för fel på vissa människor??? Hur tänker och resonerar man när man gör något sådant som att dumpa en stackars liten katt... och längs en hårt trafikerad väg dessutom? Varför? Vad är syftet? Syftet kan ju inte vara annat än att man VILL att denna lilla katten ska bli påkörd så att man "slipper problemet". Eller?
Enda trösten här är att lilla Mimlan fick somna in i trygghet och att hon numera slipper smärta... Att hon slipper smärta var målet som vi alla siktade på, dock med en annan utgång än döden... Men nu är det så. Mimlan får sin frid och sin ro i katthimlen... och kvar finns vi på jorden... förtvivlade, besvikna, uppgivna och arga...
 
Vi säger allihopa att vi många gånger skäms över att tillhöra det mänskliga släktet... för det mänskliga släktet är så himla grymt... Vad är det egentligen vi anstränger oss för? Vad gör det för nytta? Men jag har valt att vända på det, för att en människa, med dess anatomi och fysik, består av ett stort och varmt hjärta. Vi bryr oss, vi är medmänskliga och vi tänker på andra, oavsett livsform. Vi är det mänskliga släktet.
Sådana här vidriga personer som gör något så ont mot andra, människor eller djur, kan omöjligt ha ett hjärta. Möjligtvis ett kallt sådant, och de tillhör sannerligen inte det mänskliga släktet.
 
Så jag är stolt över att vara människa med ett stort och varmt hjärta, och jag är så glad över att vi är så många människor som bryr oss och som gör allt vi kan för att få fram allt gott som går att få fram och att hjälpa alla som vi kan hjälpa och som vi vill hjälpa. Det är "människorna" med ett kallt och känslolöst hjärta som behöver värmas upp, och jag hoppas att vi kommer närmare och närmare målet efter varje dag som går och att fler kan få ta del av den kunskap och utveckling som krävs för att man ska inse hur mycket ens handlingar egentligen betyder. Precis som denna handling... att dumpa en katt längs en väg. Vad innebär det egentligen? Det är bara att studera bilden ovan så finner man svaret...
 
/Theres FHHK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0