Bilder

Igår hade vi vår privata proffsfotograf, Mimmi här. Hon är en mycket stor tillgång, då vi annars bara har våra icke-riktigt-funktionsdugliga kameror att förlita oss till. Ni kommer att se skillnaden!
Lite roligt var det, att bloggen är nämnd och citerad i senaste Lokaltidningen!
I denna har även Pernilla Linde´n skrivit en mycket bra insändare. Läs den gärna!
 
Pauli, från Kungshällan. Han är inte särskilt tam, men charmig ändå. Och enastående vacker!
 
Sockan, från Ringsjöfisk. Inte heller hon är riktigt tam, men med oss, alltid.
 
Och så, enastående vackra Medea. Tam, trevlig, en riktig pärla bland katter!
 
Dessa 3 bilder har Mimmi tagit. Lite skillnad, eller hur?!
 
Helen FHHK

Intressant

Igår, måndag, kastrerade vi 2 hankatter, Mac, och en ännu odöpt svart unghane. Kan omöjligt komma på något namn till honom, och själv vägrar han att säga vad han heter.
Idag, tisdag, har vi id-märkt och vaccinerat Big, en svart hane.
Big och Mac, obs att det inte är jag som har döpt dem, är KKS-katter, och ska snart åka vidare till permanent hem.
Den unga hanen har inte mått riktigt bra idag, och har blivit uppvätskad, fått B-vitamin, och något som jag inte minns namnet på.
Jag lär mig mycket, och får träffa många trevliga människor, med intressanta talanger och kunskap i "jobbet" med katterna. Detta är jag ytterst tacksam över.
Nu i kväll var Lena här och lämnade en kattunge. Då passade hon på att ge sjuklingen healing, vilket jag aldrig sett tidigare. Kändes som om katten ryckte upp sig efter denna, ganska direkt.
Kanske är ett bra komplement till veterinärbehandling?
Tack, snälla Lena för detta!
 
 
2 små sötnosar. ♥
 
Ung skönhet från Eslöv. Bortse från de lysande ögonen!
 
Katten på bilderna nedan, har på något sätt hamnat på en kennel, där man valt att inte ha katter, för att man har hundar som är kattätare. Om katten dumpats, eller vandrat dit själv, är en gåta som vi troligen aldrig får svar på. Han var okastrerad, omärkt, och ganska ung.
 
16 oktober: Frambenet är av på 2 ställen. En nackkota är lite skadad.
 
De som är känsliga, råder jag att inte bläddra neråt. Bilderna visar den stora yttre skadan på katten.
 
 
 
Här är han rakad, och tvättad så att det värsta är borta ur såret. små benbitar fick plockas bort, och de brutna benen stack ut.
 
En vecka senare.
 
Idag är såret nästintill läkt, och han har börjat gå försiktigt på benet! Jag ska ta nya bilder på denna fantastiska katt, som hämtat sig så fint efter denna hemska upplevelse.
 
De som dumpar katter på kennlar, bör tänka sig för. Hundar i flock är i regel inte snälla mot katter. Vill man verkligen utsätta sin katt för risken att bli så skadad som katten ovan?!
Förra sommaren dumpades en unge hos grannen, som har ett antal hundar av värsta kattätarsort. Han var ca 8 veckor. Tur var att hundarna inte fick syn på honom, och att matte observerade att en bil stannade och slängde ut något. Idag bor lille Plutten i Köpenhamn, och har ett mycket bra liv. Men han kunde lika gärna ha blivit uppäten!
 
 
Helen FHHK
 
 
 

Det händer lite...

Lilla Isa, som hittades i en trädgård i Höör, visade sig heta Selma. Hon bor en bit ifrån där hon hittades, men hade förirrat sig till ett ställe där hon inte förut satt sin tass. En lycklig familj fick tillbaka sin katt, och jag gjorde en trevlig bekantskap. Det är skönt att det finns en och annan katt som faktiskt har ett hem, där den är saknad. Det händer inte alltför ofta.
 
Igår åkte Barbro till sitt nya hem. Där får hon kattsällskap, och utemöjligheter. Det kommer hon säkert att trivas med!
 
Fina Barbro.
 
Hushållet begåvades med en valp i lördags. Denna valp har som en av sina sysselsättningar att springa efter katterna. Detta har renderat honom ett antal slag på nosen av små kattassar, men även en och annan rolig jakt. Han har dock inte för avsikt att bita katterna, utan vill bara se dem springa lite. Det lugnar säkert ner sig så småningom. Katterna kommer att genomskåda klumpen. ♥
 
Julen närmar sig med stormsteg, men jag tror att vi hoppar över adventsstakar i år. För många små svansar som kan bli svedda. Våra egna katter har svett mycket päls genom åren, dock utan kroppsskador. Fast krulliga morrhår är ganska gulliga!
 
Sötnosen Jana. Gullan till höger.
 
Funderar lite på julgran i år. Allt för att glädja de små katterna. Tänk så kul de kan ha i den! Fast det gäller nog att förankra den väl. Jag vet precis vilken gran vi ska hugga också. Den står ändå på ett ställe där den inte överlever i längden, i ett kärr bland en massa alar. Dessa alar har undertecknad varit med och planterat en gång i tiden, för mycket längesedan.
 
Helen FHHK
 
 
 

Ännu en dag...

En kattdag kan också se ut som idag:
Köra till Asmundtorp och hämta 2 kattungar hos Angelica, samt en massa hundmat. Köra från Asmundtorp, hem, lasta av bilen, köra iväg och möta Anna, som ska ta kattungarna vidare till Hässleholm, där hon ska möta Birgitta, som ska ta med ungarna på tåget upp till Stockholm. Hela detta är en KKS-operation.
Köra ner till Höör, möta Theres och överlämna virkade kattleksaker, som hon ska ta med till Kristianstad imorgon, och lämna till katthemmet Tassebo, där de ska ha marknad på lördag.
In på ICA, för att hämta tyget som ska bli gardiner i villavagnen.
Sen till Doc Morris och handla medicin till katterna.
Hem, och ta itu med det försenade jobbet med katterna.
För en som mest går hemma i vanliga fall, kändes detta mycket. Ser futtigt ut skrivet, men allt tar mycket tid.
Nå, har haft en trevlig dag, allt som allt.
 
Undrar om det inte var lugnare att leva på den här tiden?!
 

Ingen har ännu saknat den upphittade vita katthonan. Märkligt, så fin och trevlig som hon är. Det lär vara någon i Höör som föder upp just den här typen av katt. Önskar att denna person kastrerade sina katter.
 
Isa, som vi har döpt henne till.
 
Om ingen ägare dyker upp, söker hon ett eget hem.
 
Helen FHHK

Som det kan bli!

Vissa dagar har en fantastisk förmåga att spåra ur, och bli väldigt intensiva.
Tisdagen började ganska lugnt, men sen...
Det började tidigt på eftermiddagen med att lastbilschauffören som skulle leverera den beställda kattsanden ringde. Då stod han nedanför backen, men visste inte riktigt var vi bor. Innan vi avslutat samtalet, kom han upp på gården. Eller ja, han fick backa upp på infarten, då gårdsplanen är så dyngig att jag inte ville lura in honom på tomten. Inte helt lätt att lasta av en pall som är över ett ton tung, när marken är våt och mjuk. Men han lyckades, den gode chauffören.
All denna sand, 75 st 14-kilossäckar, ska bäras ner i vår källare, utom 15 säckar som vi körde hem till Lucies stall.
 
Det är skönt att ha sand hemma, men...
 
Medan vi, sonen och jag, var iväg med sanden till Lucie, vilket inte tog lång tid, passade ponnyerna, Bella och Ylva, på att rymma ur hagen. De var inte långt hemifrån, och fick vara på vift tills vi var färdiga med de sista 40 säckarna.
Under arbetets gång, fick vi hem en liten honkatt, som kommit till en villaträdgård, och visat alla tecken på att bosätta sig där. Hon ser ut som en syster, eller i alla fall en nära släkting, till Pysen, som hittades på en parkering i Ludvigsborg.
 
Sen, medan vi letade efter rymlingarna, kom mannen hem med tre katter, som han hämtat i Ängelholm. Ponnyerna var lokaliserade. De stod och stirrade dumt ute i lärket, precis utanför hagen, och fattade inte hur man kommer tillbaka in i den igen. Hästarna brukar inte vara dumma, men idag måste de ha fått kortslutning. Mannen fick ta hand om dem, så tog jag hand om katterna.
Dessa ska bara bo här en kort period, en liten tjänst till Lotta i KKS. 2 av dem har permanent hem som väntar, och en ska vidare till ett katthem.
 
Bella, gammeltanten, 24 år.
 
Senare på kvällen, kom 2 kattungar från Eslöv, sköldpaddsfärgade, blyga, skönheter.
 
Och sen blev det soffan, den svenska serien "Zonen", och virknålen. Samt 4 kattungar, bl a Bapplarna, som gjorde allt de kunde för att sabotera virkningen. Hur lyckas de snurra in sig flera varv i garnet?!
 
Det blev en bläckfisk, trots de smås härjningar, dock inte i dessa färger.
 
Färdig för korgen är jag nu. Hoppas att de små är likaledes. 
 
 
Helen FHHK
 

Sabbat av Bapplar

Jaha ja. Hade skrivit ett inlägg, men sen började Bapplarna springa omkring på tangentbordet, och borta var det. Suck.
Och det går ju aldrig att skriva om en förlorad text.
Men jag älskar dom ändå.
 
De sabbar inte bara datorn, de hindrar virkningen också. ♥
 
Pga missödet, eller missdådet, blir detta inlägg rekordkort.
Och jag skyller det hela på
THE BIG BAPPLES!
 
Helen FHHK
 
 

Att passa upp

När jag kom ut i stallet i kväll, var flera av våra stallkatter på plats. Jansson, den gamla hanen, har alltid haft krav på att matas extra med skinka, och andra delikatesser, men nu när han är äldre, har kraven ökat. Och just i kväll var han mer krävande än vanligt. Han höll sådan låda, att jag var tvungen att gå in och hämta medvurst till honom.
När jag gav honom korven, nosade han på den, och fnös. Den dög inte!
-Men snälla Jansson, du brukar ju...
-Nej! skrek han. Jag vill ha något annat! Bättre!
Efter ytterligare argumenterande, gav jag mig, och gick in och värmde köttbullar åt honom. Han mötte mig vid trappan när jag kom ut, och gick sedan före in i stallet. Där hade Klara, Polly, och Jenny, ätit upp korven. Och väntade på köttbullar, de med.
När jag gav dem första biten köttbulle, tittade de lite anklagande på mig.
-Den är för varm!
Ja, ja. Jag blåste på nästa bit, och då gick den att äta. De fick sina köttbullar, och sen var de nöjda. Utom Jansson...
 
Jansson i somras, efter kastrering. Det var ju dags. Han är bara sådär en 10-11 år. Till mitt försvar måste jag anföra, att han inte har gått i fällan de gånger vi försökt fånga honom. Och riktigt tam har han aldrig blivit. Men, bättre sent än att lägga matsäcken i blöt.
 
Nå, han fick inte mer gott i kväll. Betjänten hade gått av sitt pass.
 
En sorglig händelse från i fredags:
En av stödkatterna hos Åsa, Iris, blev hastigt sjuk, och avled. Det gick mycket fort, och och trots Åsas omvårdnad, gick hon inte att rädda. 
R I P Iris! Vi tänker på dig, och de dina!
 
En trevligare uppdatering från idag:
Bianca och Torben har fått gemensamt hem hos Sarah och Måns!
Lycka till, båda två!
 
Bianca.
 
Helen FHHK
 
 
 

Katter och namn

Jag medger att jag är galen. Jag vet. Men det är inte mycket att göra åt.
Eller också är jag helt normal.
Eller inte.
 
Har en liten katthona, ca 4 månader gammal. Trots att hon varit här i drygt en månad, har jag inte lyckats döpa henne. Men idag när jag hade gett henne, och hennes vänner mat, säger hon plötsligt att hon heter Gunilla.
"Öh, jaha", tycker jag. "Gunilla?"
  "Ja", säger hon.
Måste medge att jag blev stående en stund och stirrade på henne. Gunilla? Var fick hon det namnet ifrån? Det känns ju inte som ett kattnamn, precis.
Den här katten är skygg, även om hon faktiskt har börjat vara framme mer när jag kommer in till henne. Och hennes vänner. Hon brukar aldrig titta på mig när jag pratar med henne. Men när jag prövande säger "Gunilla" till henne, tittar hon på mig. Prövar flera gånger, och ger sedan med mig.
"Visst, om du säger det så." "Gunilla."
Och hon tittar på mig igen.
 
Bilder kommer på Gunilla (är det ingen som kan lära katter skillnaden på kattnamn, och människonamn?), så fort jag har några.
 

Carl-Einar. Inte heller han har något begrepp om vad som är kattnamn, och inte.
 
Ludde. De kan uppenbarligen inte heller skilja på katt- och hundnamn.
 
Stefan. Ja, vad säger man?
 
 
Vad lär kattungarnas mammor dem egentligen?!
 
 
Med förundran
Helen FHHK
 
 
 

Bortskämda?

De 2 Bapplarna, som fortfarande dricker välling (bappel), borde vid det här laget kunna dricka den ur skål. Tycker man. De är faktiskt hela 9 veckor nu. Men de nosar bara på den i skålen, och hoppar sedan upp i mitt knä, och kräver att få sin nappflaska (bappelflaskan). Medger att jag blir lite fånig när det gäller just denna bit av katteriet. Naturligtvis får de precis som de vill. Har alltid flaskan redo! De drar i sig ett helrör var, och tittar sedan efter mer. De 2 grå ungarna, som är ungefär lika gamla, är inte ett dugg intresserade av denna bit av matningen, utan äter hellre "riktig" mat.
 
Lilla Grå, kille från Ringsjöfisk.
 
Krävande Bappel.
 
Liten Bambina, som inte alls tillhörde Bappelgänget. Hon flyttade i måndags.
 
Tyvärr dyker det fortfarande upp kattmammor med ungar ute. Vår kapacitet att ta in dem, är mycket begränsad, då vi redan har alltför många katter inne. Utplaceringen av dessa går trögt för tillfället, och det lämnar ingen plats åt alla katter som går ute och fryser nu. Om någon känner för att bli stödhem åt skygga mammor och deras ungar, får ni gärna höra av er.
Eller ännu hellre, adoptera de ♥katter♥ vi har inne, så att vi kan ta in de som ännu inte haft förmånen att få komma in i trygghet.
 
Väldigt ofta blir jag oändligt trött på alla de som inte kastrerar sina katter. Det är faktiskt helt oförståeligt, hur man i upplysningens samhälle, inte förstår hur kattungar blir till. Eller hur man kan ha missat kattens situation i samhället. Hur kan man alls vilja föda upp katter, när det springer hemlösa, dödshotade individer, i den mängd som det gör?! Och alla de som dumpar katter, och förväntar sig att någon annan ska ta hand om problemet åt en! Verkar vara samma mentalitet på dessa människor, eller också är det samma personer, som på de som stannar på en parkering, och hivar ut sina sopor bakom bilen. Vem tror man att man är, när man anser att andra ska plocka upp skräpet efter en? Anser man sig vara förmer än andra? Tycker man sig flyta ovanför sina medmänniskor?
 
Nu till något helt annat:
 
Virkade spöken med kattmynta i. Nere på Ringsjöns veterinärklinik säljer vi, under klinikens öppettider, virkade myntaleksaker i olika skepnader. De är mycket uppskattade av de flesta katter. Hela behållningen går till våra hemlösingar.
 
 
Helen FHHK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Önskelista

Det finns mycket som behövs till de hemlösa katterna. Till er som vill bidra, gör jag en liten önskelista.
 
Foder, naturligtvis, både torrt och vått. Mjölkersättning till alla våra små. Kattungemat.
Kattsand.
Leksaker och filtar. Dynor, och korgar.
Rengöringsmedel, det är mycket städande efter de små marodörerna. Tvättmedel, filtarna ligger oftast i tvätten, känns det som.
När katthemmen är färdiga, kommer vi att behöva dammsugare på båda. Om  någon råkar ha en över...
Bensincheckar...
Matskålar, gärna rostfria.
Avmaskningsmedel. Loppmedel. Medel mot öronskabb.
Allt annat som kan vara till nytta.
Kommer inte på mer just nu, men kan säkert fylla på listan efterhand. Om någon kommer på något mer, får ni gärna skriva det i kommentarsfältet.
 
Nyfiken Lelle, som undrar vad som döljer sig för kul i kassen.
 
 
 
 
En bild på Lingon, som nämndes igår.
 
Fluffy är adopterad. Hon flyttar inte långt. Inte alls faktiskt. Hon kommer att ingå i sonens lilla flock, som nu består av 3 katter.
 
Norman har flyttat. Jätten lämnade ett stort tomrum efter sig, särskilt på matbordet...
 
Och imorgon flyttar pyttelilla Bambina. Sötnosen ska bo ihop med Burken, numera Mowgli. Bild kommer imorgon.
 
Och nu, bästa platsen i huset; sängen! Delar den med 4 kattungar för tillfället, och det är verkligen en förmån. Utom när de springer gatlopp MYCKET tidigt på morgonen.
 
 
Helen FHHK
 
 
 

Effektivitet

 
 
 
 
 
 
 
 
Veckan som gått, har känts effektiv. Lingon, Torkel, Barbro, samt  2 honor från Ringsjöfisk, har blivit kastrerade, och tillbakasläppta. De 2 honorna, alltså. De andra är kvar inne.  Den glädje både katter och personal visade vi återseendet, gjorde min lördag kan jag säga.
 
Så här kan man somna i buren när man blir sövd. Hona från Ringsjöfisk, numera återbördad.
 
 
Lilla Pysen, den vita kattungen har flyttat till sitt nya hem, någon av de närmaste dagarna ska Bambina flytta, och Norman flyttar idag. Norman är en mycket vacker, långhårig, hane. Större än de största katterna vi har sedan innan.  Om knappt 2 veckor flyttar Barbro.
Det rör på sig.
Bilder på Lingon kommer. Har inte lyckats ta några än. Dessutom såg hon ganska bedrövlig ut när hon kom. Smal, torr i pälsen, öronskabb, en allmänt sjaskig katt. Men tam, snäll, och vänlig. Nu ser hon betydligt bättre ut, men behöver ändå lägga på sig mer hull och massa.
 
Jag har även ringt polisen, och fått klartecken att placera ut de upphittade ungarna, Pysen har redan flyttat, men Fluffy är kvar.
 
Fluffy.
 
Nästa vecka får det bli lite semesteraktigt. Har försökt ta det lite lugnt förr, men det lyckas alltid dyka upp en massa. Den här gången hoppas jag att det ska lyckas. Har en önskan om att bara få vara hemma och sköta djuren. Det enda som är välkommet, är om det dyker upp nya hem till katterna. Vi har för många inne, och har bestämt att det är totalt intagningsstopp tills vi placerat ut en del av dem. Vilket vi har sagt förr...
 
Helen FHHK
 
 
 
 

Fåglar

Idag har en ny liten tjej flyttat in i huset. En grå skönhet, ca 8 veckor gammal. Hon fick flytta in till Bapplarna, och LIlla Grå, då de är i samma storlek ungefär. Den lilla har ett navelbrock, men hennes snälla räddare, betalar den framtida operationen.
Tack Cina! ♥
Det kommer bilder så småningom.
 
En tur till Ringsjöfisk med en fälla, samt inköp av torrfoder till katterna, blev det tidigare idag. Och lite till de vilda fåglarna. De matas utanför köksfönstret, så katterna har att titta på dagarna i ända. Tur att vi har ett brett fönster, så att det får plats lite katter... Biljetterna är bokade långt i förväg, kan jag säga!
 
Dessa båda, Selina och Putte, får katterna INTE träffa! De är inte tillåtet byte.
 
Den här mannen rör ingen katt. Våra gårdskatter är inne i hönsgården och jagar, men bara möss. De jagar aldrig varken höns eller ankor.
 
Helen FHHK
 
 
 
 
 
 

Nu idag, eller igår, eller...

Innan jag startade datorn, visste jag precis vad jag skulle skriva idag, men nu är det helt tomt i skallen. Ungefär som när jag går och handlar. De där grindarna man måste passera för att ta sig in i varuhusen, måste vara magnetiska. De suger ur hela inköpslistan man har i huvudet. Jag vet precis vad jag behöver när jag kör hemifrån, men när jag passerat ingången, är det precis tomt. Kanske är det en list av handlarna. Det gör att man impulsköper mer.
Kattmaten brukar jag dock komma ihåg. Det viktigaste med hela shoppingrundan. Familjen brukar titta lite förundrat, och besviket, på de olika högarna av varor, när de packas upp. En jättehög med blötmat till katterna, och en liten, ynklig, hög till oss själva. Och sen skickas de ut, för att bära in torrfodersäckarna i källaren. "Glöm inte tuggisarna till hundarna!", brukar jag ropa efter dem. Varvid de suckar, och undrar om de ska få någon middag...
 
Idag har i alla fall Barbro blivit kastrerad. Hon har ju ett väntande hem. Fluffy, den svarta, långhåriga damen, som hittades i ett stall, och Isbjörnen, som hittades på en parkering, fick sig ett veterinärbesök samtidigt. Fluffy har haft lite besvär med halsen, och det visade sig att hon har en lindrig halsfluss. Jag visste inte att katter kunde få det, men man lär sig nytt hela tiden. Isbjörnen har öronskabb, men det hade jag i alla fall koll på. Annars är han frisk.
 
Barbro.
 
Idag, eller ja, igår, jag glömmer vad klockan blivit, kunde jag glädjas åt Serafina. Hon lät sig klappas! Blir så glad när de små liven börjar visa tillit till mig. Det är lika stort varje gång. Igår, hm förrgår, när de fick sin blötmat, kom hon för första gången fram och åt, bara en halvmeter ifrån mig. Annars har hon bara suttit och väntat tills jag är helt utom synhåll. Och igår var ju framstegen ännu större. Tror att hon en gång i livet, innan hon fick klara sig själv, har varit en riktig kelkatt. Hon har sett ut att vara den typen. Riktigt glad blev jag!
 
Serafina.
 
Det var så med Adriana också. Hon satt bara, helt apatisk, länge, i ett par månader, men sen vände det plötsligt. Från att ha varit en helt nollad katt, blev hon kelig, och lite krävande. Och i förra veckan, fick hon ett eget hem!
 
Adriana.
 
Katterna har nu börjat leka. De är verkligen nattdjur, de flesta. Full kapplöpning i huset. Även de minsta, Bapplarna, och Lilla Grå, rasar rundor.
 
Bus-Bapplarna, och Lilla Grå.
 
Kanske kan jag övertala bebisarna att det är sovdags nu. Lite nattvälling, så ska de väl somna. Fast Lilla Grå håller just nu på att gräva sig in i soffan...
 
 
God natt, alla!
 
Helen FHHK
 
 
 
 
 
 
 

Ovilse.

Japp, jag hittade hit igen. Jag har inte gått vilse, bara inte haft skrivlust på några dagar. Och, det har väl i ärlighetens namn inte hänt så mycket heller.
Men, Barbro har blivit tingad! Denna trevliga, tillgivna dam, kommer att flytta till eget hem om några veckor.
 
Barbro. Bilden gör inte henne riktig rättvisa.
 
Vi har kastrerat Långrandigmans bror. Den stackaren har ännu inte döpt sig. Han vägrar bestämt att tala om för mig vad han heter. Jag hoppas att han blir lite medgörligare snart.
 
Lilla Ludde, från Kungshällan, har varit sjuk. Jag tror att han har stressat till sig magsår, men jag vet inte säkert. Klart är i alla fall, att han blivit bättre efter behandlingen. Nu äter han igen. Han är en sur liten rackare, men jag har fått honom att spinna. Idag låg han tom på rygg i knäet på mig, och spann! När jag satte ner honom på golvet, såg han sur och skygg ut igen. Jag undrar vad som ska till för att han ska bli positivare till livet?
 
En ganska liten Ludde.
 
Två ungar från Kungshällan, som är betydligt positivare än Ludde.
 
 
I veckan som kommer ska vi kastrera en hel hög med katter. Om inget oförutsett händer. Håll tummarna för att de sista katterna på Ringsjöfisk går i fällorna!
 
 
Helen, FHHK
 
 
 
 

RSS 2.0