Ny blogg

Vi har bytt bloggsida. Den nya adressen är:
 
http://bapplar.blogspot.se/
 
Den gamla texten kommer att ligga kvar här, men allt nytt hamnar på den nya.
 
Helen FHHK
 
 

Nya små katter!

Igår, söndag, var Kastreringsbussen på besök på kliniken.
Sju honor och tre hanar, blev av med orsaken till kattöverskottet. Fyra av honorna var dräktiga i olika stadier. Något att tänka på för  de som ännu inte kastrerat sina honor! Ja, och även hanar. De har ju del i fortplantningen, de med.
Som ni ser, var jag med på biologilektionerna i skolan!
 
Nykastrerad Maverick. Jag hämtade honom i lördags, tillsammans med hans bror.
 
Nykastrerad Preston, bror till Maverick.
 
De två småkillarna är ca 6-7 månader, och är snälla, trevliga, och ganska tama. Det bästa hade varit om de fick ett gemensamt hem.
 
Vi hade även en tjej med igår, som blev kastrerad, Beata, från Hörby. Bild kommer så småningom.
Två av katterna kom Yvonne och Henrik från KKS hit med. De fångar katter i Landskrona med omnejd, ett jättearbete, då det i Landskrona verkar vimla av hemlösa katter.
Resten av katterna var katter som har turen att redan ha ett hem, hos människor som bryr sig om dem.
 
Vårstädning på gång!
 
I Konsumtunnan i Höör! Tack alla ni som lägger mat i vår tunna. ♥
 
Och så.... Bapplan!
 
 
Helen FHHK
 
 

Ibland blir man lite trött.

Imorgon kommer Kastreringsbussen till Höör. Egentligen lejde vi hit dom för att kastrera katterna från Ringsjöhöjden, men nu har mannen upphört med att vara intresserad av att få hjälp med sina katter, och verkar föredra att länsstyrelsen kommer dit istället. Vad de gör med katterna, vet ingen, men klart är, att det måste göras betydligt mycket mer än vad vi fått göra.
Alla vet vi vad länsstyrelsen brukar göra med katter, men detta biter inte på mannen. Vi är ingen myndighet, och kan inte tvinga honom till någonting. Synd är det i alla fall. Alla katterna är tama, men har ohyra, och är okastrerade. Fyra har vi tagit in, och han har fått tillbaka fyra kastrerade. Men katterna är så oändligt många fler....
 
Timothy kommer från Ringsjöhöjden.
 
Det får bli ett kort, tråkigt, inlägg idag. Bloggen strular, och vill inte ladda upp fler bilder. Återkommer imorgon när Kastreringsbussen varit här!
 
Något grinig
Helen FHHK
 
 
 
 
 
 
 
 

Glädjande!

 Det händer mycket bland katterna nu. Många av de som tidigare varit skygga, är nu på god väg att bli tama. Gunilla har blivit riktigt kelig, än så länge mest mot familjen, och idag kunde jag lyfta henne för första gången! 
 
Gunilla, bakerst i bild, med sitt fina röda ben!
 
Bibbi, Moa, och RF, är mycket mera framme, och flyr inte när vi kommer emot dem. Pauli är med överallt, likaså Wilma. Lillan vågar ligga i köksfönstret när vi äter. Det har gått att klappa Tvärrandigman. Mimmi visar väldigt tydligt att hon vill bli klappad, och spinner så fort man lägger handen på henne. Scarlet och Fred håller sig mycket mera framme än vanligt. Molly börjar nog tycka om mig, lite grann i alla fall.
Lilla Malin är mycket modigare än tidigare, och Bingo är på nedervåningen allt oftare. Rundan har blivit lekfull och kelig.
Alla katterna känns mer positiva, kanske gillar även de att solen är framme. Eller ja, det vet jag ju att de gör.
 
T o m Rebecka har gått att klappa några gånger.
 
Lilla Bingo har varit på besök hos Lucie idag. Han har lite problem med sitt rörelseschema. Jag har försökt se vad felet har varit, men inte lyckats utröna om det var fram eller bak han hade ont. Det visade sig att han troligen har en gammal (nå, själv är han inte särskilt gammal) skada i höften. Nu får han gå på smärtstillande ett tag.
 
Lilla söta Bingo. Nu är han ganska mycket större.
 
Emelie, som var så skygg när hon kom hit, sitter i knäet så fort hon har chansen.
 
 
Bappel har aldrig varit skygg....
 
Igår kom det en ny katt, en liten tjej från Hörby. Det kommer bilder på henne så småningom. Hon är tam.
 
 
Glad
Helen FHHK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0