Bappel-frossa!

Tog en massa Bappelbilder, och eftersom jag ändå inte har något vettigt att skriva, vill jag delge er dessa godingar.
 
Bapplarna har fått mer garn att borra ner sig i !
 
Bapplar förekommer alltid i par.
 
 
Men vid sällsynta fall, kan man se dem sabotera något, helt på egen tass!
 
 

Nå, så mycket mer bilder blev det inte, då datorn vägrar att ladda upp fler.
 
 
Helen FHHK
 
 

Söndag

Igår hände det mycket. Och det var enbart positivt. Förutom att jag blir helt slut i huvudet...
Jag, som är så dålig på att planera, jag försöker faktiskt undvika det så mycket som möjligt, så mycket att det ibland stör folk i min omgivning, skulle planera ihop vilka katter som skulle kastreras igår när Kastreringsbussen kom. Då handlar det inte om en katt, utan det gäller att få ihop så många som möjligt.
I det här fallet, skulle de dessutom hämtas på olika ställen. Naturligtvis hade jag på morgonen inte en aning om vilka katter jag skulle ta. Varken här hemma, eller de jag skulle hämta på Ringsjöhöjden. Den enda jag visste säkert, var lilla Skuggan, som Titti är stödhem åt. Ja, och så Sofies katt, som hon fångat in i deras stall, en stor, fin hane, som hållit till där i ett drygt halvår.
Så det blev mestadels improvisation som vanligt.
 
Sockan är en av de katter som "råkade" bli kastrerad igår.
 
Petra likaså.
 
6 katter från Ringsjöhöjden blev också kastrerade. 2 av dessa behåller vi inne för omplacering. De andra får vara kvar tills vidare, så får vi se.
Katterna från Ringsjöhöjden är fantastiskt snälla och enkla att hantera.
 
Nå, 8 honor, och 4 hanar blev av med förmågan att producera fler katter.
 
Det här är en livmoder från en äldre hona, som fött mycket ungar. Den var inte särskilt fräsch. Något att tänka på för de som låter sina honor föda kull på kull på kull.
 
Det blev en lång dag på kliniken, och efter detta skulle några katter köras hem igen. Åsa var med hela dagen och hjälpte till. Stackars Titti, och Pia, som först, även de, hjälpt oss, väntade hemma. De hade, på min förfrågan, lagat middag. Och sen väntat på att vi skulle bli färdiga med katterna, länge....
Åsa hade bakat äpplekaka, med vaniljsås, som vi hade som efterrätt. Underbara människor, som ställer upp för oss! Helt fantastiskt att komma hem och bara sätta sig till bords efter en lång dag!
 
Som vanligt hade Åsa och Titti med sig MASSOR av presenter till katterna! Buren ingick inte. Den skulle Matilda åka hem i.
 
Titti var även här för att ta med sig Matilda hem. De fann varandra sist Titti var på besök.
 
Matilda har äntligen hittat hem!
 
Jaha, klockan blev mycket innan allt var klart. Min snälla man, skjutsade Åsa och Titti hem, jag däckade på soffan.
Men det var en givande dag, och det känns som om mycket blev gjort.
Tack Sofie, Titti, Åsa , och Pia, för assistansen, och för den goda maten!
Tack även till Andrea och Todd, som orkar stå en hel söndag, och kastrera katter. Och tack till Lucie, som lånar ut sin fina klinik för detta ändamål!
 
 
Helen FHHK
 
 
 
 
 

Bullen

Idag åkte Ronja och Eskil till sitt nya hem. Det kändes bra. Så många trevliga människor det finns! Det är en förmån att få träffa er alla.
Huset ekade visserligen tomt när de åkte, men det rättar säkert till sig. Fast kattbeståndet blev lite mindre färgrikt....
 
Bullen, som jag rekommenderade från början, visade sig från sin sämsta sida då han skulle visas upp. Därför blev det Eskil istället. Hm, som inte heller var särskilt övertygande....
Men vissa ser förbi katternas icke-beteende, då de väljer katt. Det är jag mycket glad över.
Däremot var Bullen såå tillmötesgående idag, när han visste att valet var gjort, och det inte var han som skulle flytta. Kelig, showig, inte ett dugg tillbakadragen.
Han är en pajas, som riktigt demonstrerade hur fantastisk han kan vara!
" Nu har ni bestämt er! Nu är det för sent!"
 
Nonchalant? Inte alls....
 
Ok, näste som funderar på mig, kanske har en chans, om du tar brorsan också!
 
Har snart klått Pauli! Brorsan ska få se vem han fajtas med!
 
Där fick han! Vem är bäst, och varför är jag det?!
 
Den här lille mannen har verkligen börjat dominera vår tillvaro. Bäst att han får ett hem fort, vi kan verkligen INTE behålla en katt till !
 
Bapplan försöker hela tiden att hindra mig från att skriva. Kanske tycker hon att det handlar för mycket om Bullen. Jag ser snart inte tangenterna längre....
 
Okej, en liten Bapplan-bild. Annars kanske hon sabbar datorn för mig.
 

Bullen-frälst
 
Helen FHHK
 
 

Det rör på sig

Idag har fina Eskil och söta Ronja blivit tingade. De får gemensamt hem i Lund. Även Baloo är tingad, han ska också flytta till Lund. Och på söndag flyttar Matilda till Ängelholm.
Jag kommer att sakna dem. De har varit här länge, alla fyra. Naturligtvis är jag jätteglad att de får egna hem, men man fäster sig vid de små liven....
 
Liten Eskil, så blyg och missnöjd med att vara inomhus.
 
Stor Eskil, nöjd med att vara inomhus.
 
Om det blir tomt i huset?
Ni behöver inte vara oroliga. Vi har många katter kvar som söker hem. Och fler på ingång....
 
 
Liten blyg Ronja, här tillsammans med Angus.
 
 
Större Ronja.
 
 
 
Helen FHHK
 
 
 
 

Tack alla som bidrar!

Alla ni som på något sätt bidrar till katternas välfärd, är guld värda. Jag vill att ni ska veta det.  Ni gör STOR skillnad i deras vardag. Mat, filtar, leksaker, pengar, garn, och allt övrigt som kommer dem till del, är mycket välkommet.
Både de och vi blir verkligen glada över att ni är så många som tänker på dem! ♥
2 kassar Mjau tetra stod och väntade på mig idag när jag kom hem. Tack Eva-Lina för det. Imorgon blir det fest!
 
 
Bappels passion är garn.
 
Det är svårt att komma igång på morgnarna när dessa gosproppar lägger sig i knäet.
 
Torsten katt, en äldre herre, som älskar blötmat. Förste man på plats när det serveras! Han har ett mycket försynt jamande, som inte helt står i proportion till hans storlek.
 
Varje förmiddag när hundarna går ut en stund i hundgård, kommer alla katter och sätter sig förväntansfullt... Nej, det gör de inte. De kommer ut i köket och KRÄVER att få blötmat. Det är inte utrymme för mina protester. Jag har bara att falla till föga. Även de som är försiktiga i sitt umgänge med människor, står och tittar uppfodrande på mig.
De får ALLTID som de vill. En del av dem har speciella ställen de helst vill bli serverade på, och ja, har man något val?!

Tror att jag ska skaffa en silverbricka....
Kalla mig James.....
 
Helen FHHK
 
 
 
 

Konsten att skriva om ingenting

 
 Tänkte jag mig att jag skulle ägna mig åt idag. Medan mannen sitter och läser Svensk Damtidning, och förfasar sig över kungligheterna, och övriga slaskdeltagare. Tidningen har vi fått, ej köpt, är det kanske bäst att tillägga. Själv hoppas jag att katterna kissar på den, eller åtminstone använder den som klösbräda... 
Alternativt kan valpen få göra slarvsylta av den.
 
Bappel trivs i sin nypåfyllda garnback!
 
Alltmedan Bapplan njuter i den konstgjorda huskypälsen.
 
I övrigt vill jag tacka alla som lagt, och kommer att lägga, mat till katterna i tunnan på Konsum. Jag kan säga att katterna verkligen blev överlyckliga över dessa delikatesser! Det var ett nöje att se dem äta. Åh, jag önskar att fler fick se sötnosarnas glädje! ♥
 
Emelie är en vacker dam, som länge satt och gömde sig. Men numera vill hon bara kela, och i morse hoppade hon t o m upp i knäet. Hm, samt upp på bordet, och började stjäla mat...
 
Emelie hade tur att hamna på rätt pensionat när hon blev omhändertagen. Inte som katterna i Vargön, som länsstyrelsen bedömde som skygga, och därför dödade.
 
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.431371603605337.95949.233789676696865&type=1
 

Ibland undrar man hur de tänker. Eller alltid....
 
Helen FHHK
 
 
 
 

Vem har tråkigt?

Att vara aktiv i den här föreningen, blir aldrig långtråkigt. Det händer saker hela tiden, och som väl är, är det mesta positivt.
Som igår, när Elna och jag var på tunn-jakt. Trevligt att titta på alla dessa olika modeller av tunnor. Det finns ju massor! De flesta var tråkiga, föga passande som "tiggar"-tunnor, vi skulle ha en som såg något så när snygg ut att sätta på Konsum, som är den första affär i Höör som nappat på att ha en insamlingstunna för mat till katterna.
 
Jag tycker att den här tunnan är en av de snyggare, om man nu kan benämna tunnor som snygga.
 
Vi hade en annan modell, som bara var "WOW", men den ska vi presentera om vi nånsin får tag i någon.
Nå, nu är i alla fall första "tiggartunnan" på plats. Det är en ide' vi haft sen starten, men inte fått till förrän nu. Vi hoppas naturligtvis att vi ska få sätta ut tunnor i ytterligare affärer i Höör.
Konsum förstod genast att hjälpa oss. Vilket vi är mycket tacksamma över.
Det går verkligen mycket mat till katterna. Vi har många unga katter, och de äter som tonårspojkar, allihop!
 
Långrandigman, en av "tonåringarna".
 
Igår var jag också och hämtade ett paket garn på posten, som snälla Ingela från Laholm har skickat. En jättesnygg ljusstake fick vi också!
 
Virknålen skuttar runt av glädje över detta garn! Och ljusstaken kommer, förhoppningsvis, så småningom att inbringa lite till våra små katter.
 
Så nej, tråkigt har vi, som sagt, inte!
 
 
Helen FHHK
 

Dagen blir sällan som man tänkt sig...

När jag steg upp i morse, såg jag dagen framför mig; lugnt, få vara hemma, mannen får hämta paketet med garn på ICA. Jag lämnar inte gården.
Nå, det höll, ända till klockan var strax efter ett. Telefonen ringer, en katt har lyckats ta sig in i det trånga utrymmet mellan kylskåpet och väggen nere hos Lucie på kliniken, och hon är ensam.
Blåljus på bilen hade inte varit dumt!
 
Nå, nu var det inte "bara" att lyfta fram kylskåpet.
 
Kylskåpet är snitsigt inbyggt i ett skåp, och det var bakom detta skåp katten lyckats ta sig in...

Ordentligt fastskruvat var detta skåp, i vägg och t o m i skåpet bredvid. Byggt för att tåla en sjua på richterskalan, minst. Mååånga, lååånga, skruvar! Och när vi trodde att vi lossat alla, fick vi ändå inte loss skåpet. Det satt ytteligare skruvar gömda...
 
Tja, det är ju inte sådant här man förväntar sig att veterinären gör på dagarna...
 
Men till sist hade vi faktiskt lyckats få loss alla.
Då står skåpeländet på ben! De syntes inte bakom listen, och ibland är faktiskt inte överraskningar särskilt roliga! Nå, vi fick lyft upp det, och då ramlade benen givetvis av. Så fort det blev utrymme nog, kom katten utfarandes. Helt oskadd efter att ha suttit fast så länge. För det tog tid.
 
Lite rörigt, kanske.
 
Gissa om "renoveringen" tog tid efter detta drama!
Vi passade givetvis på att städa detta otillgängliga utrymme när det ändå gapade tomt. Ska inte gå in så mycket på pusslandet som krävdes för att få skåpet på plats igen... Men jag kan säga att det sitter inte längre fast med lika många skruvar. Inte ens hälften, faktiskt.
 
Ja, och sen fångades katten in igen. Varför den fått panik, och klämt sig in i detta ca 5 cm breda utrymme, är en gåta. För hon var hur tam och trevlig som helst. Av det tilltänkta kastreringen, blev intet. Hon får återkomma, för slipper undan, gör hon INTE!
 
Däremot kom det ytterligare en hona, och hon blev kastrerad!
 
Och detta är dagens Bappel. Eller dagens Bappel-tass, kanske är en rättare benämning.
 
Helen FHHK
 
 
 
 
 
 

Datorn är återtagen.

Jaha ja, när matte är borta, passar Bappeln på! Tur att han inte ändrade en massa inställningar på datorn.
Nu ligger Bapplan i den. Blir svårt att skriva... Men jag ska inte bli långvarig, vi ska gå och lägga oss. Fast Bappel har rusat ut i huset igen, han tyckte at det var lite väl tidigt att krypa till kojs. Han och Bullen håller säkert igång. Kanske har de blandat in valpen i leken också.
Bapplan och jag sitter i soffan och tar det lugnt. Eller, som sagt, hon ligger i datorn. Blir det fel, vet ni vad det beror på.
 
Fina, roliga, Matilda har blivit tingad. Jag är så glad för hennes skull. Hon förtjänar verkligen det bästa! Fast det kommer att bli väldigt tyst här. Ingen som "knarrar" när man går mot kylen. Eller klagar när "hennes" matskål är tom. Det kan vara mat i alla andra skålar, men de kan hon inte äta ur. Och när katterna får blötmat, ska hon helst ha en egen skål, uppe på kylskåpet. Hon vet att skaffa sig förmåner!
 
 
Alla har sitt sätt att äta på. Mario äter direkt ur burken genom att stoppa ner tassen i den, och fiska upp maten.
Bertil äter också med tassarna, men då ur matskålarna.
 
Mys-Bertil är en riktig charmknutte.
 
Och nu vill Bapplan säga några ord:
 
"Jag är inte alls tjejig, som min bror försöker få mig till. Bara för att man vill mysa ibland! Jag kan minsann vara lika tuff som han, och brottas med Bullen, jag med."
 
Förresten behöver väl alla slappa ibland!
 
Så sant. Fast Bapplan har ett behov att vara ensam ibland. Medan Bappel alltid ska vara i händelsernas centrum. Och då menar jag verkligen mitt i. Mitt i grytan på spisen, mitt i tallriken på bordet, mitt i garnet. Han är överhuvudtaget en "i-vägen-katt"! Det konstiga är, att jag saknar honom när han inte är "mitt i".
 
Men, nu säger jag och Bapplan god natt!
 
Helen och Bapplan.
 
 

Pst, det är jag, Bappel !

Ha! Idag är det jag som har datorn. Lyckades smyga hit när inte matte såg.
Hon skriver så tråkiga inlägg, inget intressant alls! Har hon inte fattat att det är JAG som är intressant?! Inte allt annat. JAG! JAG! JAG!
 
Matte tror att det är hennes garn, när det egentligen är mitt, alltihop!
 
Faktum är att det är JAG som bestämmer i huset. De där tvåbenta är mina pass-opper, alla tre. Om jag jamar lite vid en dörr, ilar de genast dit och öppnar den åt mig. Jag och Bapplan, min syster, har ett eget rum, och dit drar vi oss gärna undan när vi vill ha lite lugn och ro.
Jag brukar vara därinne i flera sekunder, sen säger jag till att jag vill ut där det händer saker igen. Dörren öppnas genast, jag har lyckats bra med uppfostringen.
Bapplan är tråkig. Hon kan sova i soffan i flera timmar!
 
Bapplan är så tjejig!
 
Bapplan ska hålla på och pussa matte så fort hon kommer åt. Tjejer är så löjliga! Mysa i soffan! När man kan vända opp och ner på huset!
Jag och Bullen brukar tävla om vem som kan göra mest ofog. Bullen är min bästa kompis. Han är nästan lika tuff som jag. Men bara nästan.
 
Bullen, den dagen de gjorde något konstigt med oss. Vi åkte hemifrån, sov en stund, och fick lite ont i baken. Men sen rev han och jag huset. Det tog oss några timmar, och det blir sig aldrig likt igen!
 
Nej, nu har jag inte tid längre. Står en del på diskbänken, som jag tänker välta ner. Bullen hänger säkert på!
 
Tjena!
Bappel
 
 
 
 
 
 

Var är våren?!

Är det inte snart dags att det blir vår? Visst, det ÄR mitt i vintern, men ett undantag hade inte gjort mig något. Och faktum är att snödropparna försiktigt stack upp för ett par veckor sedan. De är i och för sig alltid optimister, men kan de inte få rätt någon gång? Som det nu är, är de täckta av en dm snö.
Anledningen till att jag längtar mer än vanligt efter våren, är att jag gärna vill kunna göra i ordning villavagnen, så att katterna kan börja flytta ut dit. Visserligen är de trivsamma att ha i huset, men det känns inte som om det är någon ordning på nånting.
 
Lilla Sockan, som är den värsta mattjuven på bordet när vi äter. Vi får skydda maten med våra liv. Nästan, i alla fall. Hon stjäler gärna direkt ur mun på oss.
 
Fast just nu går det inte att göra någonting i vagnen. Den har förvandlats till lagerlokal. Kattsand, och papperspellets i massor, är den fylld av.
Pelletsen är en intressant upplevelse i kattlådorna. De flesta av katterna föredrar sanden, men en och annan går faktiskt i pelletsen. Vi fick massor av detta av kastreringsbussen, och det drygar ut åtgången av den vanliga sanden med  säkert en månad. Katterna får minsann inte vara kräsna.
I torsdags fick jag dessutom en del kattmat av Angelica, som alltid är snäll och tänker på oss när hon får mycket mat. Fick också massor med foder till hundarna.
 
Långrandigman.
 
I detta nu, är det kapplöpning i huset. De yngsta far omkring som virvelvindar. Det är riktigt underhållande. Upp och ner i trappan, och sen fullt ös genom huset. Allt medan de vuxna har lagt sig till ro. Alla utom Tussen, som tydligen aldrig tänker bli vuxen...
 
Tussen, alltid på alerten!
 
I natt hade de små katterna öppnat ett skåp, och släpat ut alla julservetterna till valpen. Gissa vad som var kvar av dem? Tur att vi inte har några julmiddagar i huset. Då hade jag ju varit tvungen att köpa nya...
Bra att de rensar skåpen på onödigt krafs!
De har även sorterat mycket bland muggar och glas. Vilket vi ändå hade för mycket av. Jag hade ändå tänkt gå igenom skåpen. Så slapp jag det!
 
Helen FHHK
 
 

Utsläpp!

Igår kastrerade vi lilla Bingo, en liten tofsig kille, som alltid lyckas gå omkring och se ovårdad ut. Han är kort och kompakt, och har ganska lång, kort päls. Om ni förstår vad jag menar? Det låter lite konstigt, jag vet.  Han kommer säkert att bli fin, när han byter "valppälsen".
Vi kastrerade även den sista hanen från Ringsjöfisk, en stor röd och vit herre. Hm, han var stor överallt...
Idag fick han återvända ner till sitt fria liv. Tillsammans med 2 hanar, och 2 honor, håller han Ringsjöfisk fritt från små objudna gäster. Han blev mycket glad över att bli utsläppt! Det var en fröjd att se. Dock var välkomstkommitte´n inte på plats.
 
Bingo.
 
Lilla Miranda flyttade till stödhem igår, där hon anpassade sig fort, och blev knäkatt. Nu får hon i lugn och ro vänta på att någon intressent dyker upp.
 
Lilla, späda Miranda. Här sover hon efter kastrering. Det kommer fina bilder på henne så småningom.
 
Tittut!
 
Och så Bappel.
 
 
Helen FHHK

Helgen som gick.

Ok, en veckas semester hade inte varit dumt. Det har jag inte haft sen.... Nej, det har jag aldrig haft.
Helgen som gick var lite krävande, men mycket trevlig.
I lördags stod jag, Martina, Elna, och Pia, på loppis i Björkvikshallen. Helt nöjd med resultatet, drygt 2000 kr fick vi in. Och vi fick även lite mat till katterna. Dessutom träffade vi sååå många trevliga människor!
Tack till alla er som förgyllde vår dag.
 
Ett litet urval av alla saker vi hade med och sålde.
 
På söndagen hade vi besök av kastreringsbussen.
 
En helt otrolig insats gör dessa 2 kvinnor som kör runt i denna buss! Så många oönskade kattungar som slipper födas, tack vare dem. Vi fick dessutom massor av strö till kattlådorna av dem. En sorts papperspellets, som ska bli intressant att prova. Och det var verkligen MASSOR!
 
Det var en verklig lättnad att få 11 av föreningens katter kastrerade på en enda dag!
Bullen, Bappel, Herman, Ludde, Bibbi, Hilda, Fluffy, Esther, Knyttet, Ida, och Molly, blev av med anledningen till sin oro.
Och tidigare i veckan kastrerade Lucie Miranda, Belinda, Gunilla, och Pauli. Imorgon ska Bingo (om jag lyckas fånga honom), och sista hanen från Ringsjöfisk, kastreras.
Känns som en bra, och välbehövlig insats!
 
Vad gör vi här inne? Släpp ut oss! säger Bullen, medan Bappel är helt nöjd med den mjuka filten.
 
Jag hade god hjälp med infångning och transport av katterna av sonen, Pia, Elna, och Sofie. Även maken ställde upp, och hämtade Åsa och Titti vid tåget, när de kom med 2 av sina stödkatter. Samt skjutsade dem hem igen till Ängelholm på kvällen. Då hade de 3 katter med sig...
 
Andrea och Todd fick verkligen slita med våra katter. Men de var nöjda med att stå på en riktig veterinärklinik, som omväxling till när de kastrerar hemma hos folk. Tyvärr fick de dras med mitt sällskap hela dagen.
Tja, jag hade trevligt i alla fall...
 
Pias händer efter att ha fångat Herman inför kastreringen.
 
Det blev en heldag. Sämre saker kan man göra av sina söndagar...
 
På eftermiddagen, och kvällen, var Bappel och Bullen höga som hus. Måste ha varit något kemiskt som hände i deras små kroppar, när sömnmedlet gick ur dem. Jag har aldrig sett dom så vilda. De var inte stilla en sekund, utan lekte hysteriskt ända till kl ett på natten. Bappel tuggade i Pias telefon, och när han inte fick det, gav han sig på hennes virkbok. Han brukar aldrig bita i böcker... Det liksom spratt i hela dom.
På natten hände samma sak med Fluffy. Hon hoppade jämfota på sonen när han försökte sova, och studsade runt i hela rummet. Hon brukar visserligen leka, men absolut inte hoppa omkring på alla fyra tassarna....
Idag har de lekt normalt igen. Alla katter verkar må bra, och lugnet har åter lägrat sig.
 
Herman, bror till Burken.
 
Tack till alla som bidragit till denna kreativa helg! Utan er hade det aldrig fungerat.
 
Helen FHHK
 
 

En svart liten katt

Vackra Sotan har idag, fast egentligen var det igår, torsdag, fått eget hem. Det fanns någon som ville ha en svart katt. Och dessutom en äldre katt! Tänk att denna lyckosamma kombination sammanföll. Underbart! Jag är så glad för hennes skull.
 
En rund dam, lilla Sotan.
 
Vi har även kastrerat en av honorna på Ringsjöhöjden, en liten dam, född förra året. Miranda ska helst få eget hem så fort som möjligt, annars måste vi köra tillbaka henne igen, då vi fortfarande har fullt.
Ja, trots att Sotan flyttade har vi det, då vi pressat vår kapacitet till det yttersta.
 
 
En sovande, nykastrerad Miranda.
 
 
Och så lilla Bullen, som verkligen gillar att böka ner sig bland de andra katterna. Han är så otroligt söt!
 
Och på lördag är det loppis i Björkvikshallen. Hoppas på MÅNGA besökare!
 
Helen FHHK
 
 
 
 
 

RSS 2.0