< hoorskatter.blogg.se -

En avbruten middag.

I den mån jag ser tangentbordet, och får ha det ifred för Bapplarna, ska jag försöka skriva.
 
Satte på en tidig middag idag, för ovanlighetens skull. Klockan var nog inte ens halv fem nu i kväll. I det här huset är det nästintill rekord, då middag brukar intas mellan kl 19 och 24 vanliga kvällar.
Steken hade stått en halvtimme i ugnen, då ringer makens bror, och vill bjuda på pizza. Nå, det var ju lite synd att missa detta erbjudande. Så roligt är det inte att laga mat, men jag hoppas att vi har det till godo.
Under detta samtal får jag ett sms från Lucie, som har sövt Max, en fin, trevlig katthane, som idag har varit väldigt dreglig, och trött. Han hade, i sovande tillstånd, svårt att andas, om inte tungan hölls i ett bestämt läge. Lite svårt att operera och hålla tungan på katten samtidigt. Typiskt tvåmansjobb.
Så ugnen stängdes av, med stek och pommes, och denna person kastade sig ut i bilen, körde de 3,8 kilometrarna i ilfart ner till kliniken, och ägnade sedan en timme åt att hålla i en rosa kattunga. Alltmedan familjen fick svälta.
 
Röntgenbild på Max.
 
Max hade tumörer i svalget, och på tungan, och dessa fungerade som pusselbitar, som i rätt passform täppte till luftvägarna.
Lucie röntgade honom för att se så att han inte hade fler tumörer längre ner i svalget, för i så fall hade han fått somna in. Som tur var, syntes inga sådana på de två röntgenbilderna.
Tre tumörer togs bort, och Max kunde åter andas igen, utan tungsträckning. Nu hoppas vi att det inte ska bli några komplikationer, och att Max ska få ännu en tid till på sig  att skämmas bort.
 
Max är en katt som Kattjouren kom med för drygt en månad sedan, infångad i ett bedrövligt skick.
 
Max 29 november -12.
 
 
Max 26 december -12.
 
 
Han hade då en stor böld under ena framtassen, många dåliga tänder som fick dras ut, öronskabb, och en gammal hopläkt skada i ena bakbenet, som han inte har ont av. Allt detta, utom skadan i benet, åtgärdades vid kastreringen, och Max blev som en ny katt. Till på köpet blev han tam och kelig.
Han har blivit bästa kompis med Mollan, och dessa två kan ofta ses gå tätt ihop med svansarna sammankrokade.
 
 
 
 
Söta, snälla Mollan, från Ringsjöstrands camping.
 
Och middagen? Tja, pommes fritesen blev lite väl svarta och knapriga, men resten gick alldeles utmärkt att äta. Familjen blev mätt i alla fall !
 
 
Helen FHHK
 
 
.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Xantippa

Kul det händer en del positivt också;-)

Svar: Egentligen är det mycket positivt med katterna. De är gulliga och roliga, charmiga. Jag måste bara lära mig att skriva mer om den biten...
Föreningen för Höörs Hemlösa Katter

2013-01-05 @ 13:19:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0