< hoorskatter.blogg.se -

En sorglig dag

Fina Kjell-Arne dog idag. En liten ljusglimt i hans husses tillvaro har slocknat. Denna lilla katt har varit en sådan glädje i husses liv, men tyvärr blev lyckan alltför kort. Redan när vi hämtade Kjell-Arne, och hans syster, var det något speciellt med dem båda. De intog huset med en gång, helt orädda för allt främmande.
Kjell-Arnes blivande husse, Magnus, kom hit precis när dessa syskon anlände, och ett band uppstod genast mellan honom och Kjell-Arne. Från första natten sov den lilla katten hos sin framtida husse, fick frukost på sängen, och flyttade sedermera med upp till Småland.
De trivdes i varandras sällskap, lill-katten och hunden blev bästa vänner, så även han och de gamla katterna, som egentligen inte är så glada i andra katter. Denna lilla parvel charmade alla.
Men säg den lycka som varar. Kjell-Arne blev hastigt sjuk, kräktes, och fick epileptiska anfall. Han lades in på djursjukhus, där man konstaterade fel på levern. Han fick behandling, och meningen var att han skulle opereras. Men efter ett anfall idag, hade lillen fått lungödem, och man beslutade att det var bäst för Kjell-Arne om han slapp lida mer
.En stor, liten man har gått ur tiden.
 
Kjell-Arne till höger, som liten.
Han är sörjd och saknad av oss alla, som fick förmånen att lära känna honom. Vila i frid, du lilla!
 
När man då läser om Grållan, som så bryskt blev skjuten, efterlämnande sin tre små ungar, eller alla andra katter som blir dödade för att de råkar ha dumpats, eller fötts på fel ställe, blir man riktigt beklämd. En katt har så stor integritet och personlighet, men det är bara att släcka dess liv, mycket pga att man är bekväm, orkar inte vänta på en lösning, vill inte se att det är en individ man har att göra med.
"Det är bara en katt". Ja, för den som känner besvär av att den existerar i hans/hennes närhet. Katten tycker inte att den "bara är en katt". Den värnar om sitt liv, nöjd med att få existera. Kan den få göra det?!
 
Helen FHHK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0