< hoorskatter.blogg.se -

Dödläge

Det är lite dödläge för tillfället. I stort sett inga katter i föreningen finner nya hem. Och det är tråkigt. Vi vill ju gärna hjälpa fler katter som fortfarande vill ha det svårt, men vår "ta-in-kvot" är mer än fylld. Det sitter katter överallt, som är avlivningshotade, inte bara i Höör. Fick en förfrågan om ett antal nu i helgen, men fick säga nej. Dessa katter kommer att avlivas på onsdag, om ingen lösning dyker upp. Flera föreningar är engagerade i detta, men alla sitter i samma sits som vi. Tyvärr finns det ett stort antal katter till på stället som dessa nio kom ifrån, och de är alla avlivningshotade.

Sådana här kattkolonnier uppstår på alldeles för många ställen. Den enkla lösningen heter kastrering. Om folk hade kastrerat de första katterna de införskaffade, hade de inte haft sina hus fulla med oönskade katter.
Att skaffa en hona, släppa ut henne, och sen bli förvånad när hon får ungar, det tyder på att skolan missat en väsentlig del i undervisningen. Eller föräldrarna...
Sen får ungarna ungar, och de ungarna ungar, och man står bara och tittar på, tills problemet är olösligt. Vi måste bli mer observanta, och hålla ögonen på vår omgivning. Se till att stoppa eländet innan det växt den enskilde över huvudet. Ofta är det äldre människor, som inte har förmågan att "se" själva vartåt det barkar. De flesta måste ju ha en familj, eller bekant, som kan hjälpa dem att inse problemet. Så att de slipper den tragedi som uppstår, när djurhållningen övergår till en sanitär olägenhet, och i många fall, rent djurplågeri. Många av dessa fall slutar med att myndigheterna klampar in. Och det vet vi, att deras finess när det gäller att hantera sådana här fall, är att jämställa med en elefant i en glasbutik.
 
Arizona kom hit för snart 2 år sedan, från en 90-årig dam utanför Markaryd, tillsammans med 4 ungar. De allra ljuvligaste små varelser. Dessa hade blivit skjutna, om inte en observant kvinna i damens omgivning hade reagerat, och tagit kontakt med KKS.
 
Finaste Wilmer, Arizonas son.
 
Lloyd, ytterligare en av Arizonas söta söner.
 
Arizona och hennes ungar var fulla av löss, och naturligtvis mask, när de kom hit. Och att behandla skygga katter, är inte det lättaste. Men det gick, och de fick nya hem, alla utom den svarta, korthåriga Fred. Men å andra sidan har han inte låtit lura sig till att bli tam...
 
Fina Fred, som vi älskar, trots att han inte ger så mycket kärlek tillbaka. Kanske tycker han om oss, men har svårt att visa det. Han är vacker, enkel, och gör aldrig något dumt, han vill bara inte visa några ömhetsbetygelser mot oss människor. Dessa reserverar han enbart till katterna i sin omgivning, men å andra sidan ger han så mycket mer till dem.
 
En, trots allt, ganska positiv
Helen FHHK
 
 

       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0