< hoorskatter.blogg.se -

Kattöden

Fick höra talas om ett fall med en sommarkatt häromdagen. En liten flicka, 7 år , hade fått en kattunge av sin pappa i födelsedagspresent. Den fick hon ha över sommaren i deras stuga. Men på hösten när de flyttade hem till stan, lämnades katten, som inte kan ha varit särskilt gammal, kvar i stugan. Pappa skulle åka upp var 14:de dag och mata den. Det var inga problem, lurade han i barnet, den skulle klara sig, det gör ju katter....
Nästa gång den lilla flickan kom upp till stugan, letade hon förtvivlat efter sin kattunge. Den fanns givetvis inte kvar. Hon frågade en snäll man som bor i närheten, dit stugområdets övergivna katter brukar söka sig, om han hade sett den. Men när han hörde historien, förklarade han för henne, att kattungen nog fanns i himlen nu. Han hade inte sett den.
 
Vad är det för föräldrar som ger sitt barn ett levande djur i present, och sedan rycker det ur händerna på det när sommaren är över?
Tyvärr är detta fortfarande vanligt, i upplysningens tid.
Det finns jättesöta plyschkatter ute i handeln. Köp en sådan till barnet, och förklara varför det inte kan få ett levande djur!
Levande varelser är inte slit- och slängvaror!
 
Liten hittades på en gård utanför Osby. Då var hon runt 5 månader. Mager, spinkig, och med ett flertal utslagna tänder. Bl a var en av hörntänderna avbruten. Man kan ju undra vad hon varit med om. Hon fick sedermera ett hem i Lund.
 
Billy kommer från Bromölla. 2 pojkar var ute och lekte på gården, när en man kom fram och gav de den då ca 8 veckor gamla ungen. "Här barn, får ni!" Deras mamma blev förtvivlad, och vände sig till Kikki i KKS. Sen kom han hit.
Nu bor han hos en trevlig, äldre, man i Höör, och lever som en prins.
 
Tussen hittades som 6-veckors unge på en parkering i Hässleholm. Alldeles ensam försökte han gömma sig under bilarna. Han var oljig i pälsen, och mycket skygg.
Idag är han tam, men lite avvaktande mot främmande människor. Han har ännu inte fått något hem, trots att han är 2,5 år gammal.
 

Tja, det var några kattöden. Det finns så många....
 
Helen FHHK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Helen!

Här kommer en hälsning från Mac och hans familj. Mac har verkligen tagit alla i familjen med storm. Till och med vår från början något avigt inställda Newfoundland har accepterat Mac fullt ut. Det har aldrig hänt förut med någon annan katt (egna eller besökande grannkatter). Mac är en stor personlighet och har mycket han vill prata om på dagarna. Han älskar också att bli buren liggandes på rygg i någons famn. Kan man samtidigt klia honom lite bakom ett öra eller så är livet fullkomligt. Nja, förresten det finns en sak som slår allt annat och det är maten. Mac har järnkoll på alla ljud som kan förknippas med kylskåp eller matlagning. Det verkar inte finnas någon gräns för hur mycket han skulle kunna sätta i sig om han bara fick möjlighet. Det finns visserligen alltid torrfoder framme, men mattes kokta torskbitar är hans stora favvis.

En annan favvis är vår son som Mac gillar skarpt. När han kommer på besök kommer Mac sättandes högljut jamande. Då blir det nämligen ofta lek med snörnystan eller så ...

Gissa om vi gillar vår Mac!!

Hälsningar från Mac med familj

Svar: Så härligt att höra! Blir så glad när det går så bra för katterna! Han skulle alltid in och rota i vårt kylskåp när han var här. Vi fick passa så att han inte blev kvar i kylan när vi stängde dörren!
Helen
Föreningen för Höörs Hemlösa Katter

2013-01-24 @ 18:00:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0