< hoorskatter.blogg.se -

Våren är här...

Solen skiner, våren är på väg, och snart föder katthonorna ungar lite varstans. En kull är redan född, som jag vet om. Jag blir så trött, då just dessa ungar måste tas om hand.
Hur är en gåta. Vi har redan alltför många katter inne, som söker hem.
Vi har också katter, som vi ännu inte kunnat ta in, som är i desperat behov av hjälp.
Detta är tyvärr en verklighet för alla föreningar. Samtidigt skjuts, och avlivas, det katter lite varstans. De är så oändligt många.
Vilken liten by man än rotar i, är full av oönskade katter. Ingen tar sitt ansvar. Man drar på sig en massa djur, och sen tycker man att veterinärvården är för kostsam, det är för dyrt att kastrera, "och en hagelpatron kostar ju inte så mycket".
 
Gabriel, en oönskad hane, som någon dumpade på vår gård. Han är tam och tillgiven, men inte rumsren. Kanske skulle han bli det om han fick gå ut och in som han ville.
 
Aurore. Hon och hennes syster, Beatrice, skulle skjutas av nya hyresgästen på gården. Tam, trevlig, rund o go tjej, som på två år inte lyckats charma någon tillräckligt för att bli adopterad.
 
Ibland, när folk blir äldre och tappar greppet, växer kattbeståndet över alla bräddar. Det är inte ovanligt, i exvis dödsbon, att det finns 20-40 katter. Sådana ärenden är mycket betungande, och kostsamma, för föreningarna. Man känner sig maktlös och otillräcklig. Ofta är katterna i sådana kolonier i dåligt skick, och kräver lång återhämtning. Inte sällan är de angripna av ohyra av alla de slag.
Man slåss ofta mot tiden, då släktingar, eller länsstyrelse, står och stampar.

Dulcinea, en blyg tjej, som inte bryr sig om att charma någon. Hon kommer från ett hus på landet, där det bor en äldre dam. Då hjälp erbjöds, på min tid i KKS, tog hon bara emot den till hälften, vi fick inte ta alla de katter vi ville. Idag har hennes kattbestånd flippat ut fullständigt, och där springer ca 15 katter. Hur många det blir i vår, vill jag inte ens tänka på. Damen och hennes dotter, har nu bett om hjälp igen, dock ej i vår förening, men med alla de katter som ständigt står i kö, är det svårt att ta tag i ett sådant fall.
 
Nej, men nu till det som är positivt !
Jag vill å katternas vägnar, tacka för all mat ni lägger i våra tunnor på Konsum i Höör och Hörby. De fyrbenta har blivit mer på hugget nu när de får smaka alla de olika delikatesser ni förser dem med. Till och med de blygaste av katter, kommer störtande när det är burkmatsdags! De trängs nyfiket runt skålarna, ivriga åt att provsmaka och se vilket de för dagen föredrar.
Det är bra mycket lättare att få dem tama med detta lockmedel. Flera nya har låtit sig klappas sen tunnorna sattes ut. Tvärrandigman, Gunilla, Petra, m fl.
Så, ni förser dem inte bara med mat, ni hjälper oss i arbetet med att skapa förtroende hos katterna också!
 
En generös laddning mat! Katternas drömsyn.
 
Snart är det påsk. Denna nyvirkade kyckling i mohair, är till salu! Priset är inte satt, utan säljes till högstbjudande. Han är 7 cm hög, och stoppad med bomull.
 
Och så:
 
Dagens Bappel !
 
 
Helen FHHK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Elna

Det känns bra att även de blyga kommer fram och äter. Det känns däremot mindre bra att du redan känner till en ny kull. Söt kyckling!

Svar: Igår fick jag klappa Torkel !
Föreningen för Höörs Hemlösa Katter

2013-03-17 @ 12:21:09
URL: http://snudden.blogspot.com
Postat av: Emma

Har ni alla katter ute under fliken "adoption" på hemsidan? Och på er facebook sida?

Svar: Nej, alla katter ligger inte ute än. Det har sina rutiga och randiga orsaker. Vi försöker dock presentera dem efter hand.
Föreningen för Höörs Hemlösa Katter

2013-03-17 @ 23:33:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0